Initiatiefnemer
Dirk Lievens

WAAROM ? 

 

VRIEND of VRIENDIN worden dankzij Uw bijdrage voor het beeldje  : STORT 20 EURO op rekening  088-2506512-27 van het genootschap de Vrienden van ODIEL DEFRAEYE en mail uw foto en naam door contact@odieldefraeye.be Enkele dagen later verschijnt uw foto en naam in de gele trui op de pagina Vrienden van Odiel

 

We willen in Rumbeke - Oekene en ommeland een geestige beweging rond Odiel Defraeye op gang trekken.

Het eindpunt is de onthulling met erfgoeddag in april 2012 van een beeldje van de wielerheld naar de tijd van toen en dit  op een sokkel in de vorm van de kaart van frankrijk en waarop zijn legendarische tour staat uit getekend.

 

De weg daarnaar toe begon op zondag 26 september 2010 met het opvoeren van het toneelstukje voor 161 kijkers van ' De hesp van Odiel, de eerste overwinning van Odiel Defraeye in Rollegem-Kapelle. ' Het werd geschreven door uw dienaar Dirk Lievens en gebracht door de spelers van de nieuwe toneelgroep '  De Verbeelding ' met mensen uit Roeselare en Rumbeke.

 

Het wordt een projectmatige aanpak waarin we op de lijn van het wielerleven, de verbondenheid met Rumbeke en Oekene, het jeugd gevoel van een prestatie neer te zetten en het respect voor wat ons als volk met elkaar verbindt, de figuur van Odiel Defraeye neer zetten als een emblematisch gegeven : sportief, toekomstgericht, verbonden met zijn mensen en zijn dorp, een doorzetter die de top bereikt.

 

We wensen een vriendenkring 'De Vrienden van Odiel Defraeye' in Rumbeke en ommeland uit te bouwen. Als kernkomité de karretrekkers uit Rumbeke en Roeselare, mensen die een leidende rol in het wieler en gemeenschapsleven in Rumbeke spelen, wielerprinsen, familieleden. Voor iedereen toegankelijk mits een kleine bijdrage. Als aandenken een prachtig medaillon met een afgietsel van het beeldje en het lint in de kleuren van de Rumbeekse vlag.

 

Financieel wordt het beeld mogelijk dank zij de bijdrage van de Vrienden van Odiel Defraeye, de daadkracht van de trekkende vereniging Vlaamse Toeristenbond , het aanspreken van een ruime schare bedrijven sponsors en wielervrienden, de brede bevolking van Rumbeke en het opzetten van enkele evenementen in Rumbeke en Oekene die de zaak financieel mogelijk maken.

 

Evenementen zoals een vertelavond met het opdelven van legendes en verhalen omtrent Odiel, een sportavond rond de Piste van Rumbeke,  een theaterwandeling rond Odiel, een sportief evenement, een nieuwjaarsreceptie met de jeugd en de teams van Odiel en natuurlijk is er ruimte voor heel wat initiatieven en ideeën.

Elk jaar is er in Rumbeke de grote prijs Odiel Defraeye. Kortom, we willen wat in beweging brengen.

 

Dirk Lievens

voorzitter Vlaamse Toeristebond Roeselare - Rumbeke

voorziter ACW Rumbeke - Oekene

vriend van Odiel Defraeye