Initiatiefnemer
Dirk Lievens

De vrienden van Odiel

Meer vrienden van Odiel »VRIEND WORDEN VAN ODIEL DEFRAEYE ?

 

We willen een genootschap oprichten, een soort kring van wielervrienden  waarvan je erelid wordt,  dus niet te veel werken, des te meer  genieten.  Voor een kleine bijdrage van 20 euro ben je voor de eeuwig en drie dagen " Vriend van Odiel Defraeye" .

 

Op die manier lever je een eigen persoonlijke bijdrage aan het tot standkomen van het beeldje van Odiel Defraeye. Met honderden vrienden, de steun van bedrijven, overheid en de inzet van verenigingen met eigen of gezamelijke aktiviteiten rond Odiel Defraeye , verzamelen we in 2011 en 2012 voldoende geld om dit beeld in Rumbeke in het centrum net voor het Oud Stadhuis of op het Kerplein hier mogelijk te maken. Met 10.000 euro komen we al een eind weg. Streefdatum erfgoeddag in april 2012 zodat we klaar zijn voor de doortocht van de Ronde van Frankrijk  door Rumbeke.

 

Wat  krijg je extra voor je 20 euro ?  Je wordt feestelijk als vriend opgenomen in het genootschap in een vrolijke plechtigheid met  een lint met de kleuren van Rumbeke én een medaille met het beeldeke  van Odiel in het klein. Elk jaar komen we allen fier met ons lint samen aan zijn standbeeldeke om het glas van de vriendschap te drinken en de nieuwe leden te verwelkomen.

 

En de uitstraling ? Mensen die zich op een bijzonder verdienstelijke wijze inzetten voor  de groei van het genootschap worden bijzondere vrienden van Odiel Defraeye, mensen die we echt in de bloemetjes zetten omwille van hun verdiensten voor de Wielersport, voor het erfgoed rond wielrennen, voor het bewaren van de nagedachtenis van onze eerste tourwinnaar.  Van de meest enge tot de brede zin. Wielersport in hart en nieren !

Wij vrienden van Odiel Defraeye dragen die mensen in ons hart.

 

En aktiviteiten ? Natuurlijk, als er iets te doen is rond Odiel ben je welkom !  Nog ideeën natuurlijk, een jaarboek van de vrienden, een lezing rond de figuur van Odiel, een sportavond met onze wielervedetten, een erfgoed moment in april, een sportkwis in Rumbeke van de bovenste plank, een theaterwandeling, massaal meedoen en kijken naar de grote Prijs Odiel Defraeye die jaarlijks begin augustus in Rumbeke wordt verreden, genieten van het gebeuren op de wielepiste in Rumbeke, een nieuwjaarsetentje in het Oud Stadhuis  en nog zoveel méér dank zij de creatieve doeners die toetreden tot de kern van de vrienden van Odiel Defraeye.

 

Mannen en vrouwen in alle formaten en met de meest diverse kwaliteiten gezocht.

 

VRIEND of VRIENDIN worden dankzij Uw bijdrage voor het beeldje  : STORT 20 EURO op rekening  088-2506512-27 van het genootschap de Vrienden van ODIEL DEFRAEYE en mail uw foto en naam door contact@odieldefraeye.be Enkele dagen later verschijnt uw foto en naam in de gele trui hieronder.