Initiatiefnemer
Dirk Lievens

Zondag 22 juli 2012

geniet ervanKlik op de foto's voor deze te vergrotenZondag 22 juli 2012

Onthulling standbeeld


Dirk Lievens en Odila Vandekerckhove bij de onthulling van het standbeeld van Odiel Defraeye in Rumbeke. Een artikel in de pers. Het Laatste Nieuws pakt ermee uit als hoofdartikel van de regionale pagina's.


Klik op de foto's voor deze te vergrotenZaterdag 30 juni 2012

Een prachtig standbeeld voor Odiel !


Kijk maar, op vrijdagavond in avant première in Vive le Vélo met Odila Vandekerckhove ! Op zaterdag 30 juni  2012 om 12 uur onthuld !  Om middernacht op 30 juni 1912 werd de ronde op gang geschoten ! Om 12 uur werd het standbeeld onthuld op ons Champs de Mars in Rumbeke !

 

Een waardig standbeeldje voor Odiel

" goed geproportioneerd tegenover zijn omgeving, keurig in een gepast kader, een mooi beeldje en concept " zegt burgemeester Luc Martens. Als uitspraak van een oud Vlaams Minister van Cultuur, iets dat kan téllen.  Bedankt Burgemeester !

 

Hierbij foto van de effectieve plaatsing. Gino Callens, West-vlaams Natuursteenbedrijf - die de sokkel maakte, hier nog het geheel wat aan opwrijven ! Ron Deblaere beeldhouwer kijkt toe.  En fier als een gieter, de promotor van de Vrienden van Odiel Defraeye, Dirk Lievens. Bedankt allemaal voor het prachtig geleverde werk ! Ook op de foto mede- initiatiefnemer Jan Vanderschaeghe.

Op de laatste foto. Alles is klaar voor de onthulling !


Klik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Dank aan de ploeg van de STEDELIJKE WERKPLAATSEN


De samenwerking tussen Gino Callens, Ron Deblaere en de stedelijke ploeg van de werkplaatsen liep perfect. Een grote proficiat voor die mannen !


Klik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Trots op het geleverde werk


De ploeg die de nederdaling van Odiel organiseerde.  Op de foto ontbreekt Dirk Lievens, promotor van het standbeeldje voor Odiel en geestelijke vader van deze website.

Op de foto ontbreekt eveneens Ron Deblaere, kunstenaar van het beeldje Odiel Defraeye.

Uiterst rechts Gino Callens die met zijn West - Vlaams Natuursteenbedrijf uit Rumbeke in opdracht van de Stad Roeselare - teksten en concept Dirk Lievens & Ron Deblaere - deze sokkel realiseerde.

Alle foto's in de reeks rond het beeldje zijn van de hand van  beeldhouwer  Ron Deblaere uit Lichtervelde  Vrijdag 22 juni 2012

De Sokkel ingepakt !


Door de goede zorgen van Gino Callens wordt de sokkel ingepakt !


Klik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Op de Plaats Rust !


De nederdaling van de sokkel voor Odiel !


Klik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Onderweg met de sokkelKlik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Sokkel onderweg


Om te genieten.


Klik op de foto's voor deze te vergrotenVrijdag 22 juni 2012

Volop in de steigers


De mannen van Gino Callens, Ron Deblaere gesteund door de stedelijke werkplaatsen van Pedro Desserano en zijn ploeg zorgden voor een vlekkeloze plaatsing van de sokkel van het standbeeldje. Kijk maar es. Onthulling op zaterdag 30 juni om 11 uur op het Kerkplein van Rumbeke !


Klik op de foto's voor deze te vergroten1 / 3 | Volgende pagina » |